Subsidies

Sinds een aantal jaar is het de bedoeling van de overheid om het Nederlandse gasverbruik te verlagen en op den duur Nederland zelfs gasvrij te maken. Momenteel nemen deze plannen een vogelvlucht. Zo heeft de overheid aangekondigd dat per 2026 bij vervanging van een CV-ketel (op gas) het verplicht wordt om ook een hybride warmtepomp te plaatsen.

Niet alleen de overheid, maar ook steeds meer woningeigenaren proberen te verduurzamen sinds de toename in de gasprijzen. Ook de beschikbare subsidies maken het verminderen van het gasverbruik aantrekkelijk. Zo kunnen subsidies oplopen tot €3900,-. Door deze combinatie is de terugverdientijd bijna gehalveerd. Vaak is de investering binnen 2 tot 4 jaar terugverdiend.

Meer informatie over de subsidie vindt u op hier.

Door de vele aanvragen voor het plaatsen van Hybride warmtepompen plannen wij momenteel ver vooruit. Wij hebben ook rekening te houden met de leveranciers, die momenteel nauwelijks kunnen leveren door de toegenomen aanvraag en het tekort aan chips. Momenteel kunt u rekenen op een wachttijd van 7 tot 12 maanden.

Wij als Friesland Direct doen er alles aan onze klanten tevreden te stellen. Daarom adviseren wij bij interesse in een hybride warmtepomp, om op korte termijn een aanvraag te doen. Zo kunnen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen op gebied van levering. Ook maken wij graag een inschatting van de kosten en de planning voor u.

Momenteel werken wij samen met zowel Remeha als Bosch-Nefit. Meer informatie kunt u vinden via onderstaande links.

Remeha

Bosch-Nefit

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

contact